top of page

Kriz Dönemlerinde Oteller Gelir Yönetiminden Nasıl Faydalanır ?

Güncelleme tarihi: 15 Nis 2020

Linkedinde çok iyi bir soru ve çok da iyi bir cevap gördüm. Sizlerle paylaşmak istedim:


Talebin düştüğü bu gibi kriz zamanlarında, cost saving programları havada uçuşurken uzman gelir yönetimi hizmetine neden para harcayalım yada neden revenue manager istihdam edelim diyen yada düşünen otel sahipleri ve yöneticileri: İşte size çok geçerli sebepler


1) Otelinizde gelir yöneticisi varsa veya dışarıdan hizmet alıyorsanız, öncelikle otelinizin fiyatını gereksiz yere çok düşürmez. Dolayısı ile, kriz zamanı geçtiğinde, yukarı çıkış çok kolay ve sorunsuz olur.


2) Her ne kadar pazar payını bankaya yatıramıyorsanızda, pazar payınızdan fazlasını size kazandıran gelir yöneticisi, sizin geleneksel iş geliştirme yöntemleri ile bankaya koyacağınızdan daha fazla para koymanıza yardımcı olur.


3) Gelir yönetimi işlerini, ikincil görev olarak vakti olduğunda yapmaya çalışan satış direktörleri ve ön büro müdürlerinin, bir gelir yöneticisi kadar otelinin trendlerine hakimiyeti, OTA pazar müdürleri ile ilişkisi yoktur ve doğru düzgün vakit harcayamadığı için, hem OTA dan gelir arttırma fırsatlarını hemde otelin pazarındaki gelir arttırma fırsatlarını kaçırır.


4) Revenue management sadece fiyat set etme, sistemi aç kapa değildir. Böyle yapan zaten kaybetmeye mahkumdur.



Dolayısı ile, cost saving yaparken, revenue management'den başlarken bir daha düşünün derim. Kısa yoldan tasarruf edeceğim derken, 3-6 ay sonra, neden fiyatlar ve gelirlerim artmıyor diye şikayet etmeye başlamanızı asla istemem.

25 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page