top of page
Yazarın fotoğrafıOğuz Tunçbilek

Online & Offline Partner Bağımlılığını Azaltmak

Güncelleme tarihi: 17 May 2020

Blog sayfalarımızda bundan sonra, sizlerin faydalanacağı sektörel yazıları da, ama daha çok gelir yönetimi, revenue management, yield management, gelir optimizasyonu, gelir arttırımı, OTA yönetimi, revenue management stratejileri konuları ile alakalı makaleleri de paylaşacağız.


Bugün paylaşacağımız makale oldukça enteresan bir fırsatı masaya yatırıyor.


OTA bağımlılığını düşürerek direkt rezervasyon'u arttırmak için gerekli aksiyonları şimdiden almak, salgın zamanının otellere sunduğu en önemli gelir arttırımı fırsatıdır. Tabiiki bugünden yarına rezervasyonlarınız bir anda direk gelmeye başlamayacak ama, personelinizin mentalitesini değiştirip gerekli aksiyonları aldıktan sonra, zaman içinde direk rezervasyonlarınız artarak OTA'lara bağımlılığınız düşecek.


Linkini paylaştığımız makaleyi sadece OTA bağımlığından çıkma fırsatı olarak görmeyin. Aynı zamanda tur operatörü/acente bağımlılığını düşürmesi için bir fırsat olarak görün ki bu sahil bandındaki oteller için oldukça yaşamsal bir konu.


YieldXpert olarak hiç bir zaman OTA/Tur Operatörü/Acenta kanallarının tamamen sıfırlanmasının doğru olduğunu savunmadık. Dengeli bir kanal karışımı olmalı. Çünkü partnerleriniz sizin ulaşamadığınız müşteri kitlesine ulaşarak sizin boş odalarınızı satmaktalar ve gelir optimizasyonu stratejilerinize destek olmaktadırlar.


Buradaki ince ama çok önemli ayrıntı, gelir optimizasyonu için, oda envanterinizin sizin kontrolünüzde olması. Siz, odalarınızı istediğiniz gibi fiyatlayıp, istediğinize satabilmelisiniz. Bu kontrol mutlaka sizinle olmalı. Partnerleriniz size kaç odayı, ne zamana kadar, kendileri için ayırmanız gerektiğini söylememeli. Bu kontrolü sağlamanız için, ekteki yazı size yol gösterecektir.


Don’t Hand the Upturn to OTAs



Eğer otelinizin gelir kanallarının karışımını optimize etmek, yani her kanalı dengeli bir biçimde kullanmak istiyorsanız, bizimle iletişime geçebilirsiniz. Ücretsiz keşif görüşmesinden sonra, otelinize uygun analiz modülünden ( detaylar için www.yieldxpert.com/gelir-arttirimi-odakli-analiz-modul sayfamızı ziyaret edebilirsiniz) çıkacak aksiyonlar gelir kanalı dengesini sağlayabiliriz.


www.yieldxpert.com

30 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comentários


bottom of page