top of page

COVID Fırsatları

COVID'in otelcilere sunduğu fırsatlar


1) Hazır çok yoğunluğunuz yok iken, otelinizin online platformlardaki içeriğini güncelleyin. Zamanınız varken detaylara odaklanın. Eski fotografları ve bilgileri değiştirin yada çıkarın.


2) Otelinizin oda tiplerinin isimlerini değiştirmeyi düşünün. Online'da olan ürünlerinizi analiz edip, satmayanları çıkarın ve yeni ürünler geliştirin. Yeni ürünleriniz aktif hale gelince, dijital pazarlama yöntemleri ile misafirlerinizi haberdar edin.


3) Bugüne kadar denemeye cesaret edemediğiniz stratejileri uygulamaya sokun. Denemeden bilemezsiniz.


4) Risk Yönetimi: Eğer bir partnere bağımlılığınız çok ise, kısaca o partner batarsa sizde batacaksanız, dijital pazarlamaya ağırlık verin ve kaynak pazarlardaki misafirlerinizi cazip tekliflerle kendi kanallarınıza (call center, websitesi) yönlendirin.


5) Online fiyat parite probleminizi çözün. Bu sayede, OTA'lar başka yerde daha düşük fiyat olmadığı için, sıralamanızı yükseltir, görünürlüğünüz ve tercih edilebilirliğiniz artar.


6) Kesinlikle ama kesinlikle, hızla dijitalleştiğimiz bu zamanlarda, teknolojiye, dijital pazarlamaya, dışarıdan uzman desteği maliyet olarak görmeyin. Yaptığınız yatırımdır ve mutlaka geri dönüşü olacaktır.


Uygulamak istediğiniz konularda sizi destekleyebiliriz.

13 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Otellerde Online Kanalların & Gelir Yönetiminin Önemi

Otellerde gelir yönetimi (Revenue Management), ülkemizde çok bakir bir konudur. Gelir yönetimi stratejilerini tam anlamı ile uygulayan ve gelir yönetimi sistemleri kullanan otel sayısı çok azdır. Çoğu

bottom of page